Новини

Хотіли підсипати отрути до морозива: у Британії розкрили замах на вбивство принца Джорджа

Поліції Великої Британії вдалося попередити вбивство 7-річного принца Джорджа. Спадкоємця престолу планували позбавити життя, отруївши морозиво, яке королівська сім’я зазвичай купує в супермаркеті. Ця інформація спривла в ході судового процесу над таким собі “репером джихаду” Сахайбом Абу, якого звинувачують у підготовці теракту.

Про це повідомляють Sky News та The Independent.

Сам Абу винним себе не визнає, але проти нього свідчили аудіозаписи розмов та моторошні приготування: зокрема він придбав балаклави, рукавички, через які не залишаються відбитки пальців, та меч, схожий на гладіаторський.

Розговорити Абу вдалося співробітнику поліції під прикриттям, котрий зв’язався зі зловмисником у Telegram-групі. Вони обговорювали можливість купівлі вогнепальної зброї, та Сахайб розказав про свого “брата”, якого “невірні” посадили на 28 років.

“Знаєш, який у нього був план? Ось там-то знаходиться оселя королівської сім’ї, піти до найближчого Sainsbury’s та… підкласти отруту в морозиво, отже, королівська сім’я піде і купить там морозиво… Вони куплять морозиво та, найвірогідніше, його з’їсть їхній син”, – поділився Абу.

Автором цього пекельного плану вважають пропагандиста ІДІЛ Хусейна Рашида, який свого часу розміщував у мережі заклики вбити принца Джорджа. У 2018-му його засудили до 25 років тюрми.

Подейкують, усі члени королівської родини проходять спеціальний тренінг із фахівцями зі Скотланд-Ярду. Їх вчать, як поводитися у разі викрадення, атаки “стакерів” тощо. Це вміння якось стало в нагоді самій Єлизаветі ІІ, яка однієї ночі прокинулася та виявила у своїй спальні незнайомця.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.