Новини

Вірусологиня розповіла, коли в Україні закінчиться епідемія коронавірусу

До літа 2021 року орієнтовно 80% населення України перехворіє на коронавірус, тобто буде отриманий базовий імунітет.

Це означає, що надалі просто не буде необхідності в таких жорстких обмежувальних заходах, як карантин і локдаун, заявила вірусологиня, завідувачка відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л. В. Громашевського Алла Мироненко у коментарі Главреду.

“Безумовно, вакцинація в Україні йде слабо й погано. Однак, з огляду на кількість тих, хто хворіє на коронавірус, імунітет у нас буде отримано природним шляхом. Адже тільки за одну добу станом на ранок 2 квітня було виявлено майже 20 тисяч хворих “короною”, – сказала Мироненко.

За її словами, захворюваність падатиме швидко, тому що в Україні просто закінчиться “горючий матеріал”, тобто сприйнятливі до вірусу люди.

“Майже половина населення перехворіла ще в першу хвилю (цей процес був більше розтягнутий у часі), інша половина перехворіє зараз, плюс 20% населення, які від природи не чутливі до вірусу. Базовий імунітет до різних варіантів коронавірусу буде отриманий українцями вже до літа цього року, тому епідемія сама собою припиниться”, – підкреслила Мироненко.

Також вона звернула увагу на те, що ті, хто перехворів на “старий” вірус (найперший варіант), британським штамом майже не хворіють.

“Що стосується південноафриканського штаму, який днями був виявлений в Україні, то, згідно з дослідженнями французів, антитіла, які утворилися унаслідок перенесеної хвороби або вакцинації, частково (на 40%) пов’язують південноафриканський штам. Звідси висновок: якщо людина навіть захворіє, то перебіг хвороби не буде важким, і він не потрапить до лікарні”, – підсумувала Мироненко.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.