Новини

Критичного нічого не відбудеться: голова ДПСУ прокоментував припинення авіасполучення з Білоруссю

Сьогодні, 26 травня, з 00.00 Україна припинила авіасполучення з Білоруссю.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, перебуваючи з робочим візитом у Чернівцях, прокоментував припинення авіасполучення з Білоруссю, пише molbuk.ua.

“Більше до нас не можуть виконувати рейси ні білоруські авіакомпанії, ні авіакомпанії, які здійснювали польоти до Білорусі. Так само прикордонники не здійснюють оформлення громадян з України у будь-який аеропорт республіки Білорусь. Ми розуміємо, що це певною мірою ускладнює життя людям, але іншого виходу немає”, – сказав Сергій Дейнеко.

За словами Сергія Дейнека, в Україні здійснювалося приблизно 8-10 авірейсів у Білорусь.

“До Білорусі літали літаки з аеропортів Бориспіль, Жуляни, Харків, Одеса, Запоріжжя та Львів. Це приблизно 6-10 тисяч осіб на тиждень. За минулий рік ми оформили в обидва боки на в’їзд та на виїзд з України майже 1,9 млн громадян. Тому автомобільні пункти пропуску впораються з цим навантаженням, якщо зросте пасажиропотік. Критичного нічого не відбудеться”, – зазнчив Сергій Дейнеко.

Напередодні через припиненння авіасполучення довелося відмінити нічний авіарейс з Мінська.

“У нас мав бути рейс з Мінська на Жуляни. Він планувався по прибуттю на 23.40. Але цей рейс було скасовано, тому що якби літак прилетів, він вже би не зміг від нас відлетіти у жодному напрямку”, – пояснив Сергій Дейнеко.

Раніше повідомлялося, з 26 травня Україна припиняє авіасполучення із Білоруссю.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.