Новини

«Партія чернівчан» і політсила Клічука за півроку після виборів наростили свої рейтинги – опитування

За півроку після місцевих виборів 2020 року в Чернівцях наростили рейтинг політичні партії “Єдина Альтернатива” та “Партія Чернівчан”.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке компанія PGR Consulting Group LLC провела з 14 по 18 травня 2021 року, спільно з дослідниками Info Sapiens.

За даними опитування 46% чернівчан вважають, що справи в місті йдуть в неправильному напрямку, але перед виборами в жовтні 2020 року таких було 70%. Натомість частка тих, хто вважає, що справи в Чернівцях йдуть в правильному напрямку, зросла з 21% до 34%.

Якби місцеві вибори відбулися в період опитування, 29% від тих, хто прийшов би і визначився з кандидатом, проголосували б за “Єдину Альтернативу”, 14% за “Команду Михайлішина”, 12% за “Партію Чернівчан”, 11% за “Пропозицію”, 10% за “Європейську Солідарність”, 8% за “Слугу народу” – решта партій не подолали б прохідний бар’єр.

Якщо порівнювати результати опитування із результатами виборів, то суттєво наростили свій рейтинг “Єдина Альтернатива” (29% у порівнянні з 20% за результатами виборів) та “Партія Чернівчан” (12% у порівнянні з 5%).

Якби вибори мера відбулися в період опитування, 36% від тих, хто прийшов би і визначився з кандидатом, проголосували б за Романа Клічука, 22% за Віталія Михайлішина, 18% за Олексія Каспрука.

Якщо порівнювати результати опитування із результатами виборів, то Роман Клічук наростив свій рейтинг з 27% до 36%.

Щодо оцінки перших 100 днів Романа Клічука думки розділились: 47% оцінюють їх позитивно, а 45% негативно.

Разом з тим 75% чернівчан вважають, що “Єдиній Альтернативі” на чолі з Романом Клічуком треба дати можливість навести лад в місті.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.