Новини

У Чернівцях оголосили тендер для облаштування нового громадського простору: де він з’явиться

Для локації на вулиці Університетській та на перехресті із вул. Богдана Хмельницького оголошено тендер.

Про це на своїй ФБ-сторінці повідомив заступник міського головий Василь Зазуляк.

У 2015 році в Чернівцях була затверджена Інтегрована концепція розвитку середмістя, а також проведений
комплексний аналіз центральної частини в межах розробки Інтегрованої концепції розвитку Чернівців 2030.

“Визначили, що вздовж вул. Університетської розташовані недостатньо облаштовані міські простори, котрі в свою чергу могли б підкреслити історичну забудову та розподіл ділянок, а також забезпечити високу якість перебування.
Одна з таких локацій розташована на перехресті із
вул. Богдана Хмельницького, що веде до залізничного вокзалу та вул. Університетською. Це найвища точка вул. Б. Хмельницького та остання відкрита площа перед Резиденцією”, – йдеться у дописі Василя Зазуляка.

Місце має достатню площу для апробації проекту з сучасними технологіями та підходами до планування. На даний час територія є зовсім неорганізованою та експлуатується хаотично, зокрема паркування автомобілів.

“Оголошено тендер на капітальну реставрацію даного простору. Закупівлі будуть проводитися за фінансової підтримки німецької урядової компанії “Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbreit (GIZ) GmbH” від імені та за рахунок Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ) в рамках реалізації проекту “Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ””, – зазнчив Василь Зазуляк.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.