Новини

Ремонтують по кілька разів на рік: «норвезький» міст на Буковині не витримує навантаження

Майже рік тому на Буковині встановили 122-метровий тимчасовий міст через річку Прут у селі Глиниця. Його буковинцям передала Норвегія як гуманітарну допомогу. Він є складовою дороги держзначення Т-26-07 “Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени” з під’їздом до станції “Вадул-Сірет”.

Але вже двічі за цей період міст ремонтували, бо він не витримує навантаження. Водії розповідають, що дошки на деяких ділянках поламані, а збоку стирчать цвяхи, йдеться у публікації ” “.

Як розповіли у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області, влаштування тимчасової переправи виконувала ТОВ “Автострада”.

“Проїжджа частина має дерев’яне покриття з поперечних брусів, яка з’єднана металевою конструкцією. Цей міст є тимчасовим, і оскільки невідомо, коли в Україні закінчиться війна й виділять кошти на будівництво нової переправи, було вирішено вжити заходів щодо захисту основного покриття. Для цього поверх поперечних дерев’яних брусків укладено додатковий поздовжній настил із дощок. Саме це дасть змогу експлуатувати міст протягом більш тривалого періоду”, – пояснили в Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області.

Перед відкриттям тимчасової споруди для руху фахівці ПП “Науково-виробнича фірма “Мостопроект” її випробували. За результатами цих випробувань було встановлено, що “норвезький” міст може витримувати тимчасове навантаження до 30 тонн із мінімальною дистанцією між автомобілями 10 метрів.

На підходах до мосту встановили відповідні дорожні знаки. Але на них мало хто зважає. Натомість інтенсивний рух вантажівок, багато з яких перевантажені, і нехтування дозволеною дистанцією призводять до передчасного руйнування дощатого настилу.

“Уперше захисний поздовжній дощатий настил по всій довжині мосту облаштувало ТОВ “Автострада” за власний кошт. Вдруге матеріали для ремонту надали безкоштовно перевізники, а підрядник ТОВ “Автострада” безоплатно виконав заміну захисного покриття споруди. Надалі роботи з ремонту захисного дощатого покриття виконувала підрядна організація ДП “Чернівецький облавтодор”. З квітня по травень 2024 року до ремонту долучилася місцева громада”, – зазначили у пресслужбі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.