Новини

Двоє буковинців увійшли до ТОП-50 найкращих вчителів України Global Teacher Ukraine 2021

Двоє педагогів з Чернівецької області увійшли до рейтингу ТОП-50 найкращих вчителів України Global Teacher Ukraine 2021.

Про це повідомляється на офіційному сайті конкурсу.

Зокрема, з Буковини до цього списку увійшли Микола Попадюк з Чернівців та Маріанна Климчук з Долішнього Шепоту

Микола Попадюк

Навчальний заклад: Чернівецький ліцей № 10 Чернівецької міської ради

Предмети: всесвітня історія, громадянська освіта, історія України, правознавство, основи критичного мислення

Учні пана Миколи вступають до університетів Європи та Канади, долають проблеми з психічним здоров’ям і організовують літературні вечори. Головний принцип півфіналіста — бути не просто вчителем, а партнером для своїх вихованців. На уроках педагог послуговується ТікТоком, застосовує метод “Я — історія”, щоб учні могли уявити себе людьми з певної історичної епохи, та підходи цифрового громадянства, зокрема за матеріалами платформи “Irex Mocotoms”. У майбутньому змінотворець хоче розробити програми одноденних стажувань для школярів, щоб їм було легше правильно обрати професію.

“У підлітковому періоді моєю улюбленою книгою була “Над прірвою у житі” Дж. Д. Селінджера. І тоді я асоціював себе з головним героєм — Голденом Колфілдом, для якого найбільшою мрією було “ловити малюків, якщо вони підбіжать дуже близько до прірви; стерегти дітей над прірвою в житі”. Свого часу я вкладав у ці слова дещо інший зміст, але сьогодні розумію, що це стосувалось моєї майбутньої вчительської роботи”.

Маріанна Климчук

Навчальний заклад: дистанційна школа “Меридіан”

Предмет: Англійська мова

Маріанна вже неодноразово потрапляє у ТОП-50 найкращих вчителів країни за версією Global Teacher Prize Ukraine. Її учні складають Кембриджські іспити, беруть участь у програмі міжнародного обміну FLEX. А нещодавно у Маріанни був досвід викладання в International Academy of Iraq. Своїм учням з Іраку вона викладала не лише англійську, але й математику, природознавство та громадянську освіту. Ба більше, вона об’єднує учнів з обох країн під час своїх ініціатив. Одна з них — онлайн-зустріч із турецькою дослідницею Антарктики Burku Ozsoy.

“Вже тепер, у старшому віці я зрозуміла: найкращий показник роботи вчителя — це людяність його учнів”.

Що таке Global Teacher Prize Ukraine

Це щорічна національна премія, місія якої — підкреслити важливість педагогів в Україні. Адже #ВчителіВажливі від найменшого селища до найбільшого мегаполіса. Національну премію Global Teacher Prize Ukraine заснувала ГС “Освіторія” у 2017 році. Переможцями минулих років стали Олександр Жук, Паул Пшенічка, Наталя Кідалова та Василь Дяків.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.