Новини

«Тут у всьому дух старовини»: румунські учні поділилися враженнями про Чернівці

Двадцять підлітків із румунського міста Долгаска днями відвідали Чернівці.

Про це йдеться у публікації .

Підлітки не лише вчилися, а й побували на екскурсіях у різних куточках Буковини. Спільний проєкт реалізується у Вищому професійному художньому училищі № 5 у Чернівцях.

Учасниця проєкту Анкуца Пелін розповідає, що за цих декілька днів була вражена Чернівцями.

– Мені 17 років, я ще ніколи не була в Україні. Емоції від Чернівців переповнюють. У художньому училищі я відкрила для себе багато нових речей, які вражають, – із захопленням розповідає дівчина.

Як розповіла заступниця директора з виховної роботи училища №5 Наталія Федорук, екскурсії для румунських та українських учнів мають і навчальну мету, адже враження ці юнаки і дівчата опублікують на самостійно розроблених сайтах у вигляді статей та блогів, а також матимуть матеріал для відеороликів.

– У вас дуже чисте місто, ввічливі люди, багато талановитої молоді, – діляться враженнями викладачі з Румунії Адіна Тудося та Крістіна Дрегуца. – Ми дізналися, як багато спільних сторінок історії має наш Сучавський повіт та ваша Північна Буковина. А скільки неймовірних пам’яток архітектури у центрі Чернівців!

Ще один учасник проєкту Александру Чупрега помітив, що навіть повітря у Чернівцях інше – тут в усьому витає дух старовини.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.