Новини

На День вишиванки – дощ та сильний вітер: водіям радять утриматися від поїздок

На Буковині на День вишиванки, 20 травня, суттєво зіпсується погода. Зокрема, дощитиме і буде доволі прохолодно – 14-16 градусів. Ще й вітряно: пориви вітру 7-12 метрів на секунду.

Таку погоду прогнозує Укргідрометцентр, пише molbuk.ua

У зв’язку з відчутним погіршенням погодних умов поліція Буковини закликає водіїв і пішоходів бути обережними.

“Значні опади, пориви вітру та погана видимість загрожують безпеці учасників дорожнього руху і цілісності майна громадян. Правоохоронці радять по можливості утриматися від поїздок і бути максимально обережними”, – йдеться у повідомленні поліції.

Правоохоронці також нагадують пішоходам, що в умовах поганої видимості водіям важко їх помітити і вчасно зреагувати для уникнення аварійної ситуації.

Поради від поліції:

Перш, ніж вийти на проїзну частину дороги, переконайтеся у відсутності поблизу рухомого транспорту й користуйтеся світлоповертальними елементами.

Під час грози та сильних поривів вітру тримайтеся якомога далі від ліній електропередач, рекламних щитів і дерев. Не залишайте транспортні засоби поблизу нестійких конструкцій і дерев.

Поліція звертається до водіїв з проханням утриматися від поїздок під час негоди. Якщо ж виїзд є необхідним, перевірте гальма, справність склоочисників і зовнішніх світлових приладів.

Будьте максимально уважними та обережними, зважайте на стан вашого автомобіля, дорожнього полотна та рухайтеся з увімкненим ближнім світлом на безпечній швидкості і дотримуючись дистанції.

Якщо вам потрібна допомога поліції – телефонуйте на спецлінію 102

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.