Новини

Негода в Індії додала жертв до рекордних смертей через коронавірус: із Гангу дістають десятки трупів

Подвійний удар – жахливий шторм, від якого потерпає Індія, підірвав і без того ослаблені можливості країни боротися з коронавірусом, спалах якого у останній місяць призвів до надзвичайних заходів. Тепер інфраструктура в зачеплених стихією районах понівечена, а про соціальне дистанціювання, коли люди ледве рятуються від високої води, немає і мови.

Про це йдеться в ТСН.12.00.

Заблоковані дороги, зруйновані оселі, десятки зниклих без вісти – шторм, що врізався в західний берег Індії став найсильнішим за останні кілька десятиліть. Біля міста Мумбаї затонула баржа нафтової компанії, на якій працювало 270 людей. “143 ми врятували, інших – шукаємо в морі. Берегова охорона напоготові, військові долучилися до пошуків. Ми витягнемо кого зможемо”, – кажуть місцеві рятувальники.

Швидкість вітру біля узбережжя сягала двохсот кілометрів на годину. Загинуло щонайменше дванадцятеро людей, Оцінити втрати влада поки що не береться навіть приблизно і припускає: кількість людей, що зникли без вісти, ймовірніше за все зросте найближчими днями, коли про них повідомлять родичі.

Від стихії понад двісті тисяч людей евакуювали в безпечніші райони. А будь-яка евакуація означає – тривале скупчення людей в одному приміщенні. Під час лютого спалаху епідемії коронавірусу табори евакуації перетворюються на осередки нових заражень.

Тим часом з Гангу на берег продовжує виносити десятки тіл загиблих. Спалювати своїх мерців за традицією люди вже не можуть, бо занадто дорого і велика черга. “Тіла були давні, погано збереглися. Здається вони сюди припливли взагалі з інших районів, бо Ганг навколо нашого селища робить петлю і за рахунок течії все прибиває до берега. І останніми днями ми прибирати не встигаємо – виносить нових мерців”, – розповідає місцевий мешканець Аханд.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.