Новини

Погодинні відімкнення світла на Буковині на сьогодні відмінили

Сьогодні, 23 травня, від 7.00 відімкнень світла за графіками на Буковині вже не здійснюють. Наразі область вкладається в доведені від НЕК Укренерго ліміти споживання.

Про це повідомили у пресцентрі Чернівціобленерго, пише molbuk.ua

Вчора також обмежили знеструмлення за графіками: їх активували лише після 21:00, коли мешканці краю почали більше використовувати електричних приладів.

“Проте нагадуємо, що графіки діють, їх не буде скасовано. Обмеження споживання на усю добу активні – це відображено у графіку на 23 травня. Просто нам “дозволяє” в денні години не вдаватися до відключень робота сонячних електростанцій.

За ситуацією ми стежимо в режимі онлайн, щоб не перевищити ліміти споживання. Ми з вами щогодини споживаємо різні обсяги електроенергії, відповідно, на кожну годину доведені різні ліміти споживання. Якщо хмари густо набіжать і суцільно сховають від нас сонце, знову доведеться задіяти погодинні знеструмлення, щоб не перевищити дозволені величини споживання”, – йдеться у повідомленні.

За порушення режиму споживання в умовах дефіциту область знеструмлять в аварійному режимі без попередження разом із об’єктами життєзабезпечення.

“Тому дуже важливо використовувати електроенергію помірковано. Бо чим більше ми з вами зекономимо, тим менше матимемо відключень за графіками погодинних знеструмлень”, – наголосили у пресцентрі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.