Новини

Наступ на Харківську область 2024: війська “Хортиця” уточнили кількість окупантів

У військах “Хортиця”, які зараз відбивають наступ армії Росії на Харківщину, уточнили дані щодо кількості особового складу ворога.

Напередодні секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Литвиненко казав, що Росія задіяла в рамках атаки до 30 тисяч військових, тоді як на кордоні між РФ та Харківщиною – зосередила 50-тисячне військо до початку наступу. Водночас речник “Хортиці” Назар Волошин сказав РБК-Україна, що у боях на півночі Харківщини ворог використовує до п’яти батальйонів. Він уточнив:

“Я не можу назвати їхню точну кількість, але станом на зараз це приблизно до п’яти батальйонів особового складу. Вона теж не є статична (кількість військ Росії – ред.), бо змінюється”.

Водночас Волошин заявив, що ситуація на Харківщині для України не критична, поступово вона стабілізується. Наразі події розгортаються динамічно і Генштаб кожні кілька годин уточнює дані щодо боїв в області, сказав речник.

Він наголосив, що армії Росії досі не вдалося перейти кордони міста Вовчанськ. Речник заперечив інформацію про початок міських боїв між ЗСУ та окупантами.

“Ми це можемо підтвердити – їх у місті не було. На околицях, можливо, і були якісь окремі частини їхніх груп, які могли розосередитись і позабігати десь по зеленим насадженням”, – сказав Волошин.

Саме тому у поточних задачах військ України – зачистка околиць Вовчанська, наголосив речник “Хортиці”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.