Новини

У Чернівецькій міській дитячій лікарні відкрили відділення невідкладних станів – фото

У Чернівецькій міській дитячій лікарні відкрили відділення невідкладних станів.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Відомо, що ремонтні роботи розпочали в рамках грантового проєкту “Невідкладна допомога для дітей транскордонного регіону”. Ідея реалізувати цей проєкт була ще у 2016 році.

“Завершити цей проєкт нам вдалося у грудні 2023 року. Його фінансування відбулося за рахунок грантодавців. Загальний його бюджет склав 37 мільйонів гривень, з них 17 мільйонів гривень – це обладнання, 20 мільйонів гривень – роботи, які проводилися будівельниками”, – розповів керівник дитячої міської лікарні Дмитро Білоус.

Відомо, що у приміщенні відділення побудували термобокс, облаштували кімнату реанімації, палату діагностики.

“Окрім цього ми зробили палату невідкладних станів, кабінет спільного огляду спеціалістів, палату хірургії одного дня та дві операційні з усіма вимогами безпеки. Також ми відкрили кабінет хірургічної стоматології, щоб була можливість надавати цілодобову допомогу дітям з патологіями щелепно-лицевої ділянки”, – каже Дмитро Білоус.

За сприяння Світового банку, Міністерства охорони здоров’я у відділенні з часом відкриють інстальований кабінет комп’ютерної томографії.

“Мені дуже приємно, що міська клінічна лікарня має таку нагоду відкрити відділення невідкладних станів. Сьогодні будь-яка лікарня повинна інтенсивно та активно працювати для того, щоб надавати якісну, доступну, безоплатну медичну допомогу громадянам. Хотілося б, щоб якнайшвидше запрацював томограф, аби відділення працювало повноцінно”, – зазначив заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.