Новини

Медик дала поради, як попередити алергічні прояви на цвітіння

Медична статистика свідчить, що страждати від алергії на пилок можуть до 40% українців.

Лікарка-дерматовенерологиня із Рівного Аліна Дзюбенко розповіла Суспільному, як визначити, що людина – алергік та що із цим робити.

Щоб захистити себе, фахівці радять під час провітрювання завішувати кватирки вологими тканинами, марлею, щоб мінімізувати потрапляння пилку. А ще – менше гуляти в лісах і парках.

І найдієвіше – відразу звертатися до лікаря, тому що нелікований поліноз прогресує, а алергія на пилок дерев може навіть викликати напади задухи.

Колись поліноз ще називали сінною лихоманкою.

“З початком весни все більше пацієнтів звертаються з алергічними проявами як на шкірі, так і з симптомами нежитю, сльозотечі, а також чхання. Саме цей пилок і ці прекрасні квіточки можуть викликати такі симптоми, як сльозотеча, різь в очах, нежить, чхання, а також шкірні прояви. Якщо ви помітили у вас ті

чи інші прояви алергії, але не знаєте, на що саме у вас алергія, то краще прогулюватись в ранішній і вечірній час доби, адже цвітіння в цей час є найменш активним””, — каже лікарка-дерматовенерологиня Аліна Дзюбенко.

Обов’язково після приходу з вулиці треба мити руки, очі та ніс водою, щоденно проводити вологе прибирання, використовувати сонцезахисні креми та окуляри і максимально відмовитись від хімічних засобів в побуті.

“Рукавиці – не варіант, тому що цвітіння продовжується довго, а алергічні прояви можуть тільки ускладнюватись. Алергічні прояви можна попередити, а також їх можна успішно пролікувати, тут все залежить від конкретної людини і від конкретного випадку. Варто вчасно звернутись до лікаря”, — додає Аліна Дзюбенко.

Поліноз дуже часто плутають із застудою, це затягує звернення пацієнтів за професійною медичною допомогою деколи на багато років. Тому кожна людина, у якої тривалий час є проблеми з закладеністю носа, нез’ясовним свербінням очей, повинна якнайшвидше звернутися до лікаря.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.