Новини громади

Глибочанин розповів як у нього вимагали 30 000 доларів США

6 січня 2020 р. близько на обід, мені зателефонувала незнайома особа, у подальшому водій мікроавтобуса та представившись підприємцем з Івано-Франківська по реалізації товарів туристичного спорядження, виразив бажання зустрітись з метою обговорення деталей послуги з розробки веб-сайту у мережі інтернет.

13.01.2020р., приблизно о 13 год. серед білого дня перебуваючи біля буд. №1Б по вул. Героїв Майдану в м. Чернівці дана особа заманила мене до салону автомобіля марки «Mercedes-Benz». Де зі своїми побічниками у подальшому вимагали у мене 30 000 доларів США. Cкоєне ними правопорушення вони знімали на відео камеру.  Злочинці діяли настільки відкрито, що демонстрували посвідчення громадської організації і прикидались працівниками УБОЗ.

Зухвалості організованій групі злочинців можна тільки позаздрити з їх вуст лунали такі фрази: “Тепер я твій закон і у тебе нема прав”, “За те, що ти займаєшся підприємницькою діяльністю плати нам 30 0000 доларів США”, “Підеш у поліцію тобі і твоїй родині буде дуже погано”, “Зараз ми тебе відвеземо у відділок і віддубасимо палицями”, “Ти розумієш, що ти попав?”. “Ти ж розумієш, що у нас є зв’язки у Києві?”.

Пам’ятаю ще згадував дружину та свою доньку в машині і пана президента, все думав як таке може бути? У подальшому мій психолог сказав, що така річ часто зустрічається у військових.

З першу організоване злочинне угрупування обговорювали план проникнення до мене додому, або щоб дружина винесла кошти. Однак мені вдалося впевнити їх, що грошей дома у мене немає і все що у мене є це депозитний договір з  АТ КБ “Приватбанк”. Катаючи мене три години по регіонам Мамаївців, вони змусили збільшити мій кредитний ліміт на одній з банківських платіжних карток Приватбанку, передати їх і назвати PIN-коди. На що я пішов свідомо для того, щоб залишити сліди для поліції, адже у банкоматі є камера. Після чого, приблизно в 16 год. злочинні особи, шляхом зняття готівки у банкоматі  Приватбанку, який розташований по вулиці Остапа Вільшини, буд. 1д в місті Чернівці, заволоділи моїми грошима у сумі 21 тис. грн., та 800 грн комісії за зняття кредитних коштів було знято банком автоматично. Злочинці заставили мене розірвати депозитний договір Приватбанку, та викрали картку на яку повинен прийти депозит, так як процедура розірвання депозитного договору триває три дні. Приблизно на обід через 3 дні з терміналу, розташованому в місті Київ по вулиці Вокзальна. 2 невідома особа з викраденої картки намагалася зняти готівку в сумі 1 тис. гривень. Але операція зняття коштів була неуспішною.

Співробітники поліції відкрили кримінальну справу за статтею 189 ч.2 КК України та встановили автомобіль зловмисників і його місцезнаходження. Залучивши спецпідрозділ КОРД, поліцейські затримали двох із нападників, але відразу їх відпустили, без обрання будь якої міри запобіжного заходу. Мотивуючи це тим, що в них немає достатньо доказів проте за матеріалами ВК ГУНП у Чернівецькій області: “Під час обшуку в салоні транспортного засобу правоохоронці вилучили речові докази, що вказують на причетність чоловіків до злочину.” Тобто суперечать самі собі.

Один із злочинців вже перебуває обвинуваченим у особливо тяжкому злочині (ст.185 ч.5 КК України), та перебуваючи на волі вчинив ще один тяжкий злочин. Вже більше одного року я з адвокатом оббиваємо поліцейські, прокурорські пороги. А результатом залишається те, що злочинці досі на волі без будь якого покарання.

Повідомляє Глибока News.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.