Новини

В Україні створять реєстр постраждалих через агресію РФ. Рада зробила перший крок

Народні депутати на засіданні у четвер, 25 квітня, підтримали у першому читанні законопроєкт № 10256. Він допоможе створити системи обліку осіб, життя та здоров’я яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії РФ.

Про це йдеться на сайті Мінсоцполітики.

“За понад два роки повномасштабної війни, розв’язаної Російською Федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора. Загибель або зникнення безвісти близьких та рідних, примусове переміщення, фізичні і психологічні травми, отримання інвалідності, – на жаль, це відбувається з кимось з українців щодня”, – розповіли у Мінсоцполітики.

Наразі в Україні вже діє Реєстр пошкодженого та знищеного майна для фіксації матеріальної шкоди і подальшого надання допомоги постраждалим. Однак немає обліку даних щодо постраждалих, які зазнали нематеріальної шкоди.

Як зазначили у відомстві, законопроєкт було розроблено Мінсоцполітики разом міжнародними та українськими експертами. Реєстр забезпечить збір та облік інформації про шкоду, завдану країною-агресором життю і здоров’ю українців, заявили в міністерстві.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.