Новини

Не стало багаторічного викладача Чернівецького університету В’ячеслава Явкіна

Сьогодні, 24 квітня, перестало битися серце В’ячеслава Григоровича Явкіна.

Про це повідомляють на фб-сторінці кафедри географії та менеджменту туризму ЧНУ, пише molbuk.ua

В’ячеслав Явкін – кандидат географічних наук, доцент кафедри географії та менеджменту туризму. З 2005 р. впродовж 10 років очолював кафедру географії та менеджменту туризму.

Народився 29 вересня 1951 року в місті Кутаїсі (Грузія).

Навчався в Чернівецькому державному університеті імені Юрія Федьковича на географічному факультеті (1968-1973рр.). Після закінчення університету працював інженером-гідрологом у Варзобській гідрографічній партії (Памір). Закінчив аспірантуру ГГІ (Ленінград).

З 1977р. працював в Чернівецькому національному університеті на посадах інженера, старшого інженера, асистента на природничих кафедрах географічного факультету, а з 1998 року доцентом кафедр географії та картографії України і гідроекології. Зарахований до докторантури ОДЕКУ з 2002 р. по 2006 р. з відривом від виробництва (науковий консультант проф. Гопченко Є.Д.).

За головування Явкіна В.Г. кафедри географії та менеджменту туризму відбулося становлення спеціальності “Туризм”.

У 2008-2009 рр. був співвиконавцем спільного румунсько-українського проекту “ROUA BUCOVINEI: культурне коріння, люди і місця, єдність традицій, природні туристичні атракції Буковини – транскордонна інтеграція між прикордонними регіонами Румунії та України”.

За його науковим керівництвом захищені 5 кандидатських дисертацій протягом 2010-2015 років.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.