Новини

6 ознак того, що ви залежні від соцмереж

Соцмережі є засобом комунікації, який допомагає залишатись на зв’язку навіть із людьми, які перебувають за тисячі кілометрів від нас. Втім, надмірна прив’язаність до таких ресурсів як Facebook, Instagram чи Х (Twitter) шкодить людям.

Про те, як розпізнати залежність від соцмереж, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) із посиланням на публікацію психологині Юлії Падун в Instagram.

Які ознаки вказують на залежність від соцмереж

“Якщо ви виявили, що витрачаєте занадто багато часу, перебуваючи в соцмережах, ви не одні такі.⁠ Хоча соціальні мережі спочатку створювалися як спосіб спілкування з друзями та сім’єю, згодом вони перетворилися на всепоглинальне захоплення, яке стосується всіх вікових груп, а у багатьох сформувалася справжня залежність”, – каже психолог.

Вона зазначає, що офіційного діагнозу “залежність від соцмереж” не існує.

“Втім, сьогодні зловживання соцмережами стає все більш поширеним явищем і може мати серйозні наслідки для вашого фізичного та психічного здоров’я”, – наголошує Падун.

На залежність від соцмереж вказують ці ознаки:

– ви прокрастинуєте на роботі чи під час навчання через частий перегляд цифрового контенту, новин, соцмереж, відео тощо
– ви переглядаєте соцмережі навіть під час інших занять, таких як зустрічі з друзями, спілкування із сім’єю, під час обіду чи походу у вбиральню
– ви звертаєтесь до соцмереж, щоб втекти від реальності чи своїх думок
– ви дратуєтесь, коли не маєте можливості перевірити соцмережі
– часто думаєте про соцмережі
– ви турбуєтесь, що щось станеться, поки ви не онлайн, а ви про це не дізнаєтесь і тому намагаєтесь майже завжди у соцмережах

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.