Новини

Кава проти похмілля: чи правда те, що вона допомагає

Надмірне вживання алкоголю може на наступний день викликати групу симптомів, які люди зазвичай називають похміллям. Наразі немає абсолютно дієвих ліків від похмілля.

Кава може допомогти при деяких симптомах, але навряд чи принесе істотне полегшення, повідомляє Главред.

Багато людей відчувають симптоми на наступний день після того, як випили більше алкоголю, ніж вони можуть витримати. Ці симптоми можуть включати головний біль, нудоту і відчуття розслабленості і слабкості.

Є багато анекдотичних заяв про те, що певні ритуали або речовини, такі як кава, можуть допомогти вилікувати похмілля. Однак практично немає доказів того, що вживання кави може повернути назад наслідки вживання занадто великої кількості алкоголю.

Фактично, хоч вона і може полегшити деякі симптоми похмілля, вживання кави насправді може продовжити інші симптоми. В даний час єдиний спосіб запобігти похміллю – це уникати вживання алкоголю або вживати його в помірних кількостях.

Як і алкоголь, кофеїн, що міститься в каві, є сечогінним засобом. Отже, він може ще більше зневоднювати організм, потенційно продовжуючи або посилюючи деякі симптоми похмілля.

Про вплив кави на симптоми похмілля не так багато досліджень. Натомість більшість досліджень зосереджуються на споживанні алкоголю та кофеїну, наприклад, на змішуванні енергетичних напоїв з кофеїном з алкоголем.

Отже, найпростіший і найефективніший напій від похмілля – це вода.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.