Новини

Румунія може надати Україні засоби ППО для захисту Дністровської ГЕС на Буковині – Галущенко

Фото molbuk.ua

Румунія може погодитися надати Україні засоби протиповітряної оборони для захисту Дністровської ГЕС, розташованої на території Буковини.

Таку думку висловив міністр енергетики Герман Галущенко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад у Чернівцях, пише пише molbuk.ua

Він зазначив, що зараз тривають консультації України з Румунією з цього приводу.

“Знаю, що консультації тривають, і це можливо (надання Румунією ППО – ред.). Бо якщо, не дай Боже, щось станеться із Дністровською ГЕС, це буде мати вплив не тільки на Україну. І за кордоном це розуміють.

Тому я дуже сподіваюся, що Румунія погодиться надати необхідний захист ППО, бо спроби поцілити в Дністровську ГЕС були, вони повторювалися декілька разів. Гадаю, це означає, що ця ціль є у росіян у пріоритеті ударів по енергетиці. Подивимося, чим закінчаться ці консультації”, – сказав Галущенко.

Як відомо, напередодні президент України Володимир Зеленський поінформував, що під час зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом обговорив потребу посилення української ППО для захисту від російських обстрілів Дністровської ГЕС.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.