Новини

У Чернівцях на площах оновлять клумби: садитимуть багаторічні квіти

У Чернівцях на усіх площах оновлять клумби. Тут планують садити багаторічні рослини замість однорічний.

Про це у коментарі molbuk.ua сказала заступниця директора тресту зеленого господарства Наталя Гончарова.

Цього року на клумбах Чернівців не буде тюльпанів. У тресті зеленого господарства перейшли до концепції садіння багаторічних рослин. Але коштів на квіти поки що не виділили.

“Квіткове оформлення на вулицях привабливе на вигляд, і квіти мають бути на різних локаціях. Ми надіслали в департамент інфраструктури та благоустрою пропозиції щодо висаджування квітів, але наразі вони на розгляді, тож фінансування на це ще не виділили. З однорічних квітів заплановано оновити клумби на 11 об’єктах, зокрема на всіх площах. Хотіли б у термочаші посадити бегонії, герань, петунії й встановити їх у скверах. Та поки що тендер на закупівлю квітів не оголошений. Замість однорічних квітів більше висаджують багаторічні рослини, щоб зменшити витрати”, – пояснює Наталя Гончарова.

З’являтимуться клумби і на тротуарах, як це започаткували торік.

“Ми вже цього року посадили нову клумбу на перетині вулиць Небесної Сотні – Скальда. Навпроти церкви був невеликий квітник, і його оновили. Посадили злаки й багаторічні рослини. Плануємо ще кілька локацій створити, але їх наразі не затвердили”, – розповіла Наталя Гончарова.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.