Новини

Українці зможуть побачити рідкісне північне сяйво: коли можна спостерігати

З ночі на понеділок і до вечора вівторка, є шанс того, що українці знову зможуть побачити рідкісне для наших широт полярне сяйво. Це явище пов’язане з вируванням магнітних бур. Земна атмосфера буде під “атакою” магнітного шторму потужністю G3.

Про це свідчать дані вчених.

З 23:00 до вечора, 26 березня наша планета потрапить під вплив магнітної бурі, яку оцінюють за потужністю рівня G3. Таким чином, за таких космічних штормів у наших широтах можна спостерігати полярне сяйво, також широко відоме як північне.

“Є велика ймовірність, що цієї та наступної ночі з території України та інших країн можна буде спостерігати полярне сяйво. З 23:00 до наступного вечора Землю огортає магнітний шторм. Kp індекс уже зріс. За таких магнітних бурях можна спостерігати “аврору” у наших широтах”, – пише астроном, лектор Харківського планетарію Володимир Кажанов.

Щоб побачити полярне сяйво, потрібно дивитися на північ небосхилу в місці без сильного світлового забруднення, подалі від високих дерев або будинків.

“Бажано, щоб був вид на обрій. Якщо не бачите очима, спробуйте зробити фото смартфоном, налаштувавши зйомку з довгою експозицією, або встановіть фотоапарат на штатив і зробіть кілька знімків із довгою витримкою 5, 10, 20 секунд (ISO 200, 400, 1600 або більше)”, – порадив Кажанов.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.