Новини

Реконструкція водогону: у Чернівціводоканалі розповіли, на якій стадії проєкт

Роботи з міжнародного проєкту реконструкції найбільш аварійних ділянок водогону в Чернівцях невдовзі розпочнуться. Першу партію труб мають доставити до міста наприкінці березня – у квітні.

Про це розповів керівник Чернівціводоканалу Андрій Колесник, пише пише molbuk.ua

Самі ж роботи безпосередньо мають розпочатися у квітні, сказав Колесник. Він зауважив, що аварійна ситуація, яка склалася цього тижня з водою, поставила перед комунальниками чимало практичних питань.

“Нас чекає тривала і надзвичайно складна робота з реконструкції найбільш складних ділянок водогону. І ситуація, яка склалася в останні дні, в дечому її змоделювала. Зробимо певні технологічні висновки. У подальшому будемо робити все, щоби надалі таких ситуацій виникало якомога менше, хоча вони й будуть”, – зазначив чиновник.

Що відомо про модернізацію водогону:

У серпні 2023 року у мерії повідомили, що у Чернівцях розпочинають довгоочікувану модернізацію водоканалу.

У межах другої стадії мали замінити центральну ділянку водогону зі створенням зони високого тиску.

“Це відрізок від кільця проспекту Незалежності, вулиць Героїв Майдану, Південно-Кільцевої в районі “Кварцу”, Винниченка, Руської. Там відбудуться колосальні роботи, які, зрештою, дадуть змогу зберегти величезні суми, які витрачаємо на електроенергію, щоби подати воду.

Та основний пріоритет – відновлення найбільш аварійних ділянок водогону між Дністром та Чернівцями. Плануємо повністю замінити гілку водогону між третім підйомом і містом, що забезпечить надійність водопостачання чернівчан”, – пояснював тоді А. Колесник.

При цьому, обіцяють, не буде такої ситуації, що все місто “розриють”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.