Новини

Рятують автомати з водою: підвозу води у спальні райони Чернівці немає

Вже третій день більша частина мешканців Чернівців залишається без води через аварію на водогоні.

Як повідомили у міськраді, воду у спальні райони чернівчанам не підвозять, а лише в лікарні та госпіталі, пише molbuk.ua

У вайбер-групі Калічанка депутат Чернівецької районної ради Дмитро Стоян пояснив, що у водоканалі – “одна робоча водовозка, і вона задіяна для підвозу води у госпіталі та лікарні”.

Тим часом чернівчани рятуються тим, що набирають воду з автоматів.

“У нас вода була трохи вчора на кілька годин. Але текла маленька цівочка. Ми живемо на першому поверсі, тому, можливо, воду отримали. У сусідів на верхніх поверхах, певно, не було. Останні дні купуємо в автоматі. Добре, що поруч є чотири автомати”, – розповів мешканець вулиці Ентузіастів пан Микола.

Але у деяких спальних районах питну воду в автоматах через попит не встигають поповнювати. Як розповіли molbuk.ua чернівчани, така ситуація спостерігається у районі “Гравітон”.

“Бювет не працює, як завжди, коли відключене водопостачання. Підвозу не бачила і повідомлень про нього теж. Рятує ситуацію вода з питних автоматів і бутильована з магазинів. Автомати з водою вчора під вечір уже спорожніли. Сьогодні бачила, що збоку бювету люди з колонки набирають технічну воду, яка не пройшла очищення. Але хоч щось, це краще, ніж узагалі без води бути”, – каже мешканка Гравітону Оксана.

У районі вулиці Будівельників мешканців рятує те, що поруч у приватних будинках ще залишилися криниця. Бо питна вода в автоматах теж закінчилася.

“Дізнавшись про те, що декілька днів у Чернівцях не буде води, ми з синами подбали про запас з автоматів для продажу. Але вчора вона і там закінчилася. Неподалік нашого будинку є колодязь, тому сьогодні вранці набрали воду там і маємо запас”, – розповідає чернівчанка Лілія.

“ ” звернувся за коментарем до міської ради, чому у місті немає відповідної машини, щоб у спальні райони могли підвозити воду.

Як відомо, частина міста вже третю добу – без водопостачання. Відключення почалися вранці 19 березня. Ввечері того дня о 19.00 обіцяли подати воду до 22.00, проте до деяких будинків вона так і не дійшла.

Сьогодні, 21 березня, у Чернівцях вранці воду не подали через те, що резервуари не встигли наповнити чистою водою.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.