Новини

Постріли, вибухи та звільнення заручників: спецпризначенці з Чернівців провели тренування у колонії – відео

Спецпризначенці буковинської поліції взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях у місцях несвободи. Тренування проводились на території Державної установи “Сокирянська виправна колонія №67” для відпрацювання спільних дій поліцейських, представників воєнізованих формувань ДКВС України, груп швидкого реагування колонії та слідчого ізолятора під час вчинення протиправних дій засудженими. До навчань було залучено 52 людей, зокрема, особовий склад Корпусу оперативно-раптової дії та Роти поліції особливого призначення ГУНП в Чернівецькій області. Заходи відбулися в умовах, максимально наближених до реальних. За підсумками спеціальних тренувань, керівники операції високо оцінили рівень підготовки силовиків.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

За легендою тактико-спеціальних навчань, у промисловій будівлі “Сокирянської виправної колонії №67” засуджені, які вийшли на роботу, відмовилися працювати, ламали обладнання та здійснювали погроми. Під час групових заворушень четверо засуджених взяли у заручники одного працівника колонії та забарикадувалися разом у кімнаті. При цьому бунтівники висунули вимоги адміністрації колонії щодо безперешкодного покинення території установи та у випадку їх невиконання погрожували вбити заручника.

На вимоги працівників колонії припинити масові заворушення, звільнити заручника та добровільно здатися, засуджені не реагували. Тому керівник проведення операції прийняв рішення на введення зведеного загону на територію колонії, до складу якого входили спецпризначенці поліції, представники груп психологічного впливу на натовп, швидкого реагування, вилучення, спеціальних засобів, конвоювання.

Під час проведення перемовин щодо звільнення заручника спецпризначенці поліції успішно затримали чотирьох засуджених. Використовуючи щити, силовики витіснили їх з промислової зони та передали групі конвоювання. Після цього спільно з представниками інших підрозділів здійснили зачистку будівлі колонії. Унаслідок проведеної операції постраждалих не було.

Керівники операції проаналізували злагодженість дій кожного із підрозділів і підбили підсумки навчань. У період війни важливо, щоб силовики були готовими до оперативного та професійного припинення протиправних дій, скоєних порушниками у місцях несвободи.

За результатами навчань, представники залучених підрозділів виконали поставлені завдання та продемонстрували високий рівень індивідуальних та командних навичок щодо припинення дій засуджених, які дезорганізовують роботу в колонії.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.