Новини

На Буковині в лісах після зимової сплячки прокидаються ведмеді – відео

У лісах Буковини після зимової сплячки прокидають ведмеді. Лісівники зазначають, що після зими вони набирають сил та активніше досліджують нову територію.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці “Подільського лісового офісу”.

Мисливствознавці кажуть: “Після зимового сну організм ведмедів потребує енергії та калорійної їжі, яка містить багато білків, жирів та вуглеводів. Адже під час сплячки вони витрачають накопичені жирові запаси, якими запасаються під час теплого сезону. Тому на підгодівельних майданчиках у горах, де ще подекуди лежить сніг, ми залишаємо їжу для підгодівлі тварин”.

Проте через доволі теплу зиму цього року не всі ведмеді впадали у сплячку.

“Разом з ведмедем в об’єктив потрапили і кабани. Як бачимо, навіть у тварин вечеря за розкладом: ведмідь ласував кукурудзою, а дикі свині поруч чекали своєї черги. Ведмеді та дикі кабани є всеїдними тваринами, тому їх харчування досить різноманітне і залежить від доступної їжі у лісі. Вони можуть харчуватися ягодами, грибами, горіхами, корінням, листям, плодами тощо. Найтиповішими місцями життя клишоногих є глухі ліси, що перемежовуються з болотами, галявинами, водоймами”, – йдеться в повідомленні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.