Новини

На Буковині боржники самовільно підключаються до електромережі: в обленерго це вважають крадіжкою

На Буковині почастішали випадки самовільного підключення боржників до мережі живлення

Про це повідомляє АТ Чернівціобленерго.

Друзі, останнім часом в Чернівецькій області почастішали випадки самовільного підключення боржників до мережі. На жаль, деякі споживачі замість того, щоб врегулювати питання із заборгованістю, обирають шлях скандалів та спланованих провокацій.

У Великому Кучурові після відключення споживача за значні борги, мешканець самовільно приєднав провід на електроопорі. Такі дії споживач виправдовує прикриваючись Конституцією України, війною, зимою, і навіть не гребує маніпулювати своїми дітьми.

В обленерго наголошують, що поки абонент споживає електроенергію і не оплачує рахунки, він вважається просто боржником. Та, коли споживач самовільно підключається до мережі живлення і споживає електроенергію поза обліком – відповідно до законодавства такі дії вважаються крадіжкою, за які передбачена кримінальна відповідальність. Крім того, самовільним втручанням в електромережі люди наражають на небезпеку і себе, і своїх рідних.

“Вважаємо – ані війна, зима та істерія провокаторів не може виправдати позицію боржників. Просто так споживачів не відключають. Станом на сьогодні обмеження споживання можливе лише за борги, які склалися упродовж трьох місяців і більше. Тобто, щоб споживач потрапив до списку боржників, потрібно довго і вперто не платити. Якщо у людини склалися тимчасові труднощі, щоб не стати боржником достатньо щомісяця бодай частково оплачувати спожиті обсяги електроенергії. Будь ласка, потурбуйтеся про своїх рідних, не позбавляйте їх можливості користуватися електроенергією. Укотре наголошуємо, в усіх випадках можна дійти згоди, ми завжди відкриті до конструктиву і готові допомогти вирішити будь-які спірні питання”, – йдеться в повідомленні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.