Новини

«Буковинка» бореться за чемпіонство: волейбольний клуб із Чернівців пройшов до півфіналу чемпіонату України

Нещодавно чернівецька волейбольна команда “Буковинка” двічі обіграла рівненську команду “Регіна-МЕГУ-ОШВСМ”. В обох матчах “Буковинка” виграла з рахунком 3:0 та не віддала жодної партії. Для чернівчанок це була боротьба за місце у четвірці найкращих команд чемпіонату України з волейболу.

Перед цим волейболістки змагалися в регулярному чемпіонаті, де посіли третє місце. Вдала гра буковинок у регулярному чемпіонаті спровокувала гарний жереб для клубу, адже у півфінальному матчі вони зустрінуться з дніпровською “Алантою”, з якою в “Буковинки” завжди виходять напружені матчі. У протистоянні з інших дніпровським грандом, лідером чемпіонату “Прометеєм” у чернівчанок було б мало шансів. “Прометей” не програв жодної партії за весь розіграш чемпіонату, що є рекордом. Натомість команда з Чернівців програла шість матчів, але виграла вдвічі більше.

Свої матчі чернівецька команда програла згаданим вище клубам з Дніпра, проте всім іншим суперникам “Буковинка” не віддала жодного залікового пункту. За підсумками чемпіонату волейболістки набрали 37 очок, виграли 40 та програли 21 сет (партій – ред.).

У півфіналі команди грають до двох перемог. 18 та 19 березня, о 18:30, “Буковинка” зіграє з “Алантою”, а, за потреби, третій матч відбудеться 20 березня о 18:00.

“Завдання стоять дуже високі. По-перше, нам потрібні результат і максимально високе місце. На другому місці – розвиток команди, адже вона дуже молода, а дівчата амбітні. Хочу, щоб вони прогресували. Чемпіонат зараз трішки слабкий, адже багато сильних гравчинь виїхало з країни. Проте я бачу прогрес і конкуренцію”, – каже головний тренер “Буковинки” Артем Дигтяренко.

Чоловіча “Буковина” потрапила до трійки найгірших

З чернівецькою чоловічою волейбольною командою ситуація протилежна. “Буковина” посіла передостаннє восьме місце та грає в плейауті. Там буковинці вже переграли 3:0 вінницький “МХП-Ладижин” та 3:1 чернігівський “Буревісник-ШВСМ”. Наступні матчі команда зіграє з 12 по 14 квітня.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.