Новини

У Чернівцях за тепло заборгували понад 80 мільйонів гривень: споживачів просять негайно розрахуватися

Чернівчани заборгували за центральне опалення понад 82 мільйони гривень.

Про це повдіомляють у “Чернівцітеплокомуненерго”.

Станом на 12 травня заборгованість за послуги з теплопостачання складає 97,9 млн грн, у тому числі населення – 82,2 млн грн. Споживачів просять розрахуватися.

“Цей сезон ми пройшли з тарифом, який встановлений ще 2018 року, за чотири роки він став настільки економічно необгрунтованим, що це призводить до накопичення кредиторської заборгованості перед постачальниками. Станом на 1.05.22р. загальний борг “Чернівцітеплокомуненерго” складає 165,8 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Наразі невідомо, чи тарифи зростуть у новому опалювальному сезоні.

“Стосовно приведення тарифу до економічно обгрунтованого розміру: це питання буде вирішуватися на рівні уряду, який анонсував, що тарифи не зростатимуть. Однак, питання покриття збитків ще не вирішене. Очікуємо майбутніх рішень центральної влади”, – зазначили у “Чернівцітеплокомуненерго”.

Наразі вже тривають підготовки до майбутнього сезону: проводиться заміна аварійних ділянок труб, щоб зменшити кількість витоків, відбувається технічне обслуговування обладнання та упорядкування територій, відновлення місць аварійних розкопок.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.