Новини

Бійцеві з Буковини, який ціною власного життя врятував побратима, хочуть присвоїти звання Героя України

На фото: Гриць (посередині) зі своїми військовими побратимами

Побратими та родичі загиблого військового з Буковини Михайла Ткачука, якого прозвали Грицем за його розкішну кучеряву чуприну, хочуть, щоб їх товариш хоча би посмертно отримав звання Героя України.

Відповідну петицію зареєстрували на сайті е-петицій президента, пише molbuk.ua

Буковинець Михайло Ткачук служив у 92-му окремому батальйоні 107 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Він залишився вірним наказу командира до кінця і пожертвував власним життям задля порятунку побратима, в якого троє дітей.

“Я тебе прикрию, бо в тебе діти, ти маєш жити”, – сказав товаришеві під час обстрілу. Це були останні слова Михайла Ткачука.

За такий вчинок Гриць як ніхто інший заслуговує на звання Героя, переконані товариші:

“Петиція, яка варта підпису. Михайло Ткачук (Гриць) був надзвичайно веселим і життєрадісним другом. Але звання героя він повинен отримати не за дружбу, а свою відвагу і доблесть. Загинув наш друг та побратим смертю героя, накривши собою іншого нашого друга, батька 3-х дітей, під час атаки кацaпськими танками”, – пише побратим Михайла, боєць із Чернівців Віталій Аврам.

Він закликав усіх небайдужих підписати петицію.

Зробити це можна за посиланням.

Станом на вечір 15 березня набралося 370 голосів із 25 тисяч необхідних. До кінця збору підписів залишається ще 92 дні.

Детальніше про героїчний вчинок Гриця molbuk.ua писав раніше: “Я тебе прикрию, ти маєш жити”: боєць із Буковини ціною власного життя врятував побратима

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.