Новини

10 продуктів харчування, на яких ніколи не можна економити

Іноді, намагаючись заощадити, ми виключаємо з меню певні продукти – або ж обираємо їжу швидкого приготування. Проте спроби зекономити на харчуванні можуть негативно вплинути на здоров’я, а подальше відновлення буде коштувати значно більше, аніж витрати на збалансований раціон.

Про 10 продуктів, на яких точно не варто економити, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).

Мигдаль

Мигдаль містить багато поживних речовин, таких як магній, вітамін Е, залізо, кальцій, клітковина, та рибофлавін. Крім цього, вживання цих горіхів може зменшити ризик серцево-судинних захворювань та знизити рівень холестерину.

Сочевиця

Хоча сочевиця, зазвичай, вимагає тривалого часу приготування, її не варто виключати зі свого раціону. Адже вона є надійним джерелом клітковини, магнію та калію.

До того ж вона містить поліфеноли, завдяки яким має антиоксидантні, антидіабетичні, та протизапальні властивості.

Капуста листова

Цей листовий зелений овоч пропонує широкий спектр різних корисних речовин. Наприклад, ця надзвичайно поживна рослина є чудовим джерелом вітамінів С і К.

Капусту можна відварювати або готувати на пару. Або навіть додати до смузі.

Броколі

Броколі містить велику кількість клітковини, кальцію, калію, фолатів і фітонутрієнтів. Фітонутрієнти – це сполуки, які знижують ризик розвитку серцевих захворювань, та діабету. Броколі також містить важливі антиоксиданти, такі як вітамін С і бета-каротин.

Однак, відварювання броколі може зруйнувати багато її ключових поживних речовин – тому найкраще готувати її на пару.

Авокадо

Деякі люди уникають вживати авокадо через його високий вміст жирів, хоча вони корисні для здоров’я. А також авокадо є хорошим джерелом клітковини, і містить вітаміни групи В, вітамін К і вітамін Е.

Крім цього, споживання авокадо допомагає підтримувати здоров’я серцево-судинної системи

Шпинат

Ця листова зелень має високий вміст антиоксидантів, особливо в сирому, приготованому на пару або злегка відвареному вигляді. Шпинат – джерело таких поживних речовин як вітаміни A, B-6, C, E і K, селен, цинк, фосфор, калій, кальцій, мідь та марганець.

Чорниця

Окрім клітковини, чорниця містить антиоксиданти та фітонутрієнти. Хоча фітонутрієнти не є необхідними для виживання, вони можуть допомогти запобігти хворобам і підтримувати життєво важливі функції організму.

Крім цього, вживання чорниці може допомогти запобігти серцево-судинним захворювання, знизити артеріальний тиск та зменшити ризик ожиріння.

Жирна риба

До жирної риби належать лосось, форель, скумбрія, оселедець, сардини та анчоуси. Філе цих риб містить високий рівень омега-3 жирних кислот, які корисні для серця і нервової системи.

Також омега-3 жирні кислоти можуть допомогти при запальних захворюваннях, таких як артрит. До того ж жирна риба містить велику кількість вітамінів А і D.

Курятина

Курятина – корисне м’ясо, адже є хорошим джерелом білка. Однак важливо пам’ятати, що методи приготування впливають на те, наскільки корисною буде курятина. Це означає, що слід обмежити споживання смаженої у фритюрі курки та завжди знімати шкірку перед вживанням.

Яйця

Яйця – ще одне джерело білка, яке можна легко включити до свого раціону.

Яйця містять вітаміни В-2 і В-12, які є важливими для збереження енергії та вироблення еритроцитів. А ще яйця – джерело незамінної амінокислоти лейцину, яка відіграє важливу роль у стимулюванні синтезу м’язового білка.

Яйця також містять достатню кількість холіну, важливого для клітинних мембран.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.