Новини

В Офісі генпрокурора назвали компанію, що виробляє “шахеди”

Офіс генерального прокурора встановив компанію, що виробляє безпілотники Shahed-131136, якими російські окупанти закидають Україну. Дрони випускає іранське державне підприємство Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company.

“Отримано висновки експертних досліджень, згідно з якими БПЛА з маркуванням “Герань-2” ідентифікований як БПЛА-камікадзе типу Shahed-136. Інший вилучений зразок під назвою “Герань-1″ ідентифікований як ударний БПЛА-камікадзе Shahed-131”, – йдеться у повідомленні суспільне.

Відзначається, що розроблені ці дрони і зроблені компанією Iran Aircraft Manufacturing Company (Hesa). При цьому немає ніяких даних про ударні безпілотники Mohajer-6 та “Італмас”.

“Після проведення експертиз можна буде отримати відомості про застосування нових типів безпілотників, в тому числі “Італмас” або ін. Досудове розслідування у зазначених кримінальних провадженнях триває”, – наголошується в повідомленні.

Варто відзначити, що це перші дані правоохоронних органів, які можуть свідчити про причетність Ірану до виробництва БПЛА, якими росіяни б’ють по містах України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.