Новини

На Буковині шахраї обдурили людей на 160 тисяч гривень

Впродовж минулої доби жертвами протиправних дій аферистів стали четверо жителів обласного центру. Наразі працівники поліції встановлюють обставини злочинів та осіб, причетних до їх скоєння.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 6 березня, із заявою про шахрайські дії до Чернівецького районного управління поліції звернулася 51-річна жителька обласного центру. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонував невідомий, котрий представився працівником банку. Під приводом відновлення банківської картки та зміни пін-коду співрозмовник дізнався конфіденційну інформацію буковинки, після чого з її карткового рахунку зникло 50 тисяч гривень.

Також із повідомленням про шахрайство до поліції звернувся 26-річний чернівчанин. Буковинець розповів працівникам поліції, що невідомі особи в одному із месенджерів інтернету зламали акаунт його знайомого та під приводом позики заволоділи грошима в сумі 12 тисяч гривень.

Цього ж дня ще двоє чернівчан потрапили у пастку шахраїв. За допомогою електронно-обчислювальної техніки зловмисники виманили у 72-річного чоловіка майже 55 тисяч гривень, а в 71-річного чернівчанина – майже 43 тисячі гривень.

За фактами незаконного заволодіння коштами громадян слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Щоб не стати жертвою шахраїв поліцейські Буковини наголошують на дотриманні основних правил онлайн-безпеки:

– якщо ви отримали інформацію про проблеми з банківським рахунком – звертайтеся безпосередньо до відділення фінансової установи або телефонуйте за номером служби підтримки, зазначеному на звороті картки чи офіційному сайті банку;

– ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів;

– якщо ви отримали повідомлення від знайомих із проханням терміново позичити гроші, не поспішайте надсилати кошти. Пам’ятайте: такі повідомлення досить часто відправляють зловмисники, які незаконно користуються чужим обліковим записом.

Якщо все-таки ви стали жертвою злочинних дій – негайно звертайтеся до найближчого підрозділу поліції або на спецлінію “102”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.