Новини

Новий кінозал та комп’ютерний клас: у Чернівцях розширили Університет третього віку – фото

Сьогодні, 1 березня, у Чернівцях відбулося відкриття оновленого та розширеного приміщення денного перебування для осіб похилого віку.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Університет третього віку працює при комунальному центрі “Турбота” з 2014 року. Знаходиться він за адресою – вул. Садовського, 8.

“Основним завданням Університету є сприяння розвитку і підтримки фізичних, психологічних, соціальних здібностей людей похилого віку. Це дозволяє урізноманітнити їхнє життя, переорієнтувати їх від зневіри й самотності до спілкування, підтримки один одного, самопізнання та самореалізації. Наразі на базі відділення університету з’явилося ще більше простору і можливостей. Зокрема, кінозал, комп’ютерний клас, кабінет психологічної підтримки”, – зазначила завідувачка відділення денного перебування для людей поважного віку Чернівецького комунального центру соціального обслуговування “Турбота” Наталія Коцур.

При Університеті третього віку діють факультет іноземних мов (вивчення італійської, англійської, української та румунської мови), психологічний факультет, факультет здорового способу життя, релігійні читання, історія Світової літератури та основи комп’ютерної грамотності. За словами Наталії Коцур, уже з понеділка, 4 березня, в університеті відкриють ще два факультети – культурології та німецької мови.

Надання послуг в університеті є безкоштовним.

Відомо, що розширення простору при комунальному центрі “Турбота” – це ініціатива ВПО, а саме студентів Університету третього віку. Її підтримав департамент соціальної політики Чернівецької міської ради і допоміг втілити разом з УВКБ ООН (UNHCR Ukraine) та БО “Благодійний фонд “Рокада”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.