Новини

Смачно, як у дитинстві. Готуємо котлети в тісті за перевіреним рецептом наших бабусь

Котлета в тісті — смачний варіант випічки, яка може бути як самостійною стравою, так і чудовим доповненням до будь-якого столу. Готувати їх дуже легко, особливо за покроковим рецептом, яким користувалися наші бабусі у минулому.

Як приготувати котлети в тісті, розповідають у кулінарному YouTube-каналі Ukrainian cuisine.

Що потрібно для рецепта

Аби було простіше, підготуйте продукти для тіста та котлет окремо. Так вам буде легше не заплутатися.

Для тіста візьміть такі продукти:

450 грамів пшеничного борошна;

350 мілілітрів молока;

40 грамів цукру;

половину чайної ложки солі;

25 мілілітрів олії;

1 столова ложка дріжджів;

10 грамів розпушувача.

Для котлет вам знадобляться такі інгредієнти:

500 грамів м’ясного фаршу;

чайна ложка солі;

дрібка сушеного часнику;

1 яєчний білок;

3 столові ложки манки;

170 грамів цибулі;

олія для смаження;

мелений перець, мускатний горіх, спеції — на смак.

Почнемо приготування. Візьміть дві миски. У першій залийте 3 столові ложки борошна з половиною цукру, дрібкою солі та 25 мілілітрами олії стаканом молока, яке перед цим потрібно довести до кипіння. Добре усе вимішайте ложкою та залиште.

У другу миску насипте по столовій ложці борошна, цукру та дріжджів. Їх потрібно залити 100 мілілітрами теплого молока. Також перемішайте цю суміш та залиште, аби вона “заграла”, почекайте декілька хвилин.

У першу миску додавайте розпушувач та суміш з другої тарілки. Ретельно усе перемішайте та почніть поступово додавати борошно. Спочатку мішайте ложкою, а потім руками. Далі накрийте тісто чистим рушником та залиште його приблизно на 40 хвилин.

А поки тісто “підходить”, приготуйте котлети. Додайте до фаршу натерту цибулю та усі інші інгредієнти, окрім білка, ретельно усе вимішайте та сформуйте котлети. Їх потрібно обсмажити з двох сторін.

Потім візьміть тісто та поділіть його на рівні частини. Сформуйте невеличкі кульки та дайте їм “підійти” під рушником ще раз, на це знадобиться приблизно 20 хвилин. А вже після цього загортайте котлети в тісто. Для цього ви можете розкачати кульку тіста у плаский кружечок, після чого надріжте його краєчка й загорніть ними котлету.

Викладіть котлетки в тісті на деко, яке потрібно застелити пергаментом. Змажте тісто білком, а потім випікайте цю смакоту у духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 20-30 хвилин.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.