Новини

Клічук пояснив, чому в Чернівцях медики не хочуть вакцинуватися від коронавірусу

Лише 30% медперсоналу чернівецьких лікарень погоджуються отримати щеплення від коронавірусу.

Про це міський голова Чернівців Роман Клічук заявив у інтерв.

За його даними, Чернівці отримали 500 доз вакцин CoviShield, однак вакцинували лише 37 людей.

“Запущена інформаційна війна проти вакцини, — люди бояться, не довіряють, тому що ця вакцина індійська. А всі розраховували на [американську] Pfizer. Багато хто дивиться телебачення, читає інтернет, не прислухаються до думки [провідних] медиків. В інтернеті пишуть дурню, що це вакцина шкідлива і вона впливає на генотип”, — сказав мер.

Також міський голова озвучив, що у Чернівцях ліжко-місця заповнені на 93%. Однак є резерви у дитячій лікарні і шпиталі для військових. Також місто може розраховувати на допомогу сусідніх районних центрів.

Стосовно дефіциту медперсоналу Клічук сказав, що “катастрофічної проблеми немає”, але “медики валяться з ніг”. Він додав, що ситуація залишається під контролем. “Представники ОДА та [влади] міста координують ці питання протягом дня навіть, декілька раз. Це [комунікація] по вакцинації, вільним ліжкам, забезпеченню киснем та медикаментами”, — сказав мер.

Розгортання польових шпиталів буде розглядатися у разі збільшення числа хворих втричі. “На сьогодні ми можемо впоратися за рахунок тих лікарень, які є на балансі міста, області і районних центрів”, — сказав він.

Нагадаємо, з першого березня МОЗ відніс Чернівці та область до червоної зони поширення вірусу COVID-19.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.