Новини

Розмова з Байденом і вихід з Авдіївки: Зеленський про підсумки “дуже важкого тижня”

Увечері, 18 лютого, президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців і розповів про головні події доби.

Президент визнав, що тиждень, який минув, був дуже складним.

Фронт

Передусім глава держави подякував усім нашим воїнам.

“Цього тижня всі небайдужі серця – і не лише в Україні – переживали за наших героїв, за нашу Авдіївку, за кожного її оборонця та за долю всіх наших людей, за долю всієї держави”, – зазначив він.

Президент запевнив, що битва за Незалежність триває, і Україна робить все можливе й неможливе, щоб здолати російського ворога й захистити якнайбільше українських життів.

“Українці не вперше б’ються героїчно, але вперше у своїй історії Україна досягла такої світової солідарності й підтримки. І хоч бувають різні політичні настрої у світі, різні спалахи проблем, які розосереджують увагу, ми все одно – усі разом – робимо максимум, щоб світ був з нами – з Україною… Я дякую всім, хто б’ється, хто допомагає, хто зберігає стійкість та рішучість”, – сказав Зеленський.

Міжнародна політика

Президент нагадав, що цього тижня було підписано дві угоди про довготривалу співпрацю й підтримку з Німеччиною та Францією.

“Дуже амбітні наші безпекові домовленості… Оборонна підтримка, спільні політичні кроки, подальша систематизація відносин між інституціями наших держав заради більшої безпеки та спільної сили. Працюємо й з іншими нашими партнерами над новими угодами – це буде дуже ефективна й розгалужена архітектура безпекових гарантій. Речі, які слугуватимуть стримуванню російської агресії в майбутньому та допомагатимуть зараз – зараз захищати незалежність”, – зазначив він.

Мюнхенська безпекова конференція

Президент назвав участь України у Мюнхенській конференції дуже результативною.

Глава держави провів перемовини з лідерами Данії, Нідерландів, Чехії, лідером Азербайджану.

Окремо Зеленський звернув увагу на співпрацю з американськими партнерами.

“Розмова з президентом Байденом – дуже важливі акценти, і зокрема – про Авдіївку та необхідність продовження принципової та достатньої підтримки України. Перемовини з віцепрезиденткою США – дуже предметні. Зустрічі з конгресменами – представниками обох партій, обох палат американського Конгресу. І кожна така розмова максимально чітко підтверджувала ключовий сенс: саме Україна може зупинити Путіна й створити такі умови, щоб він був покараний за все зло, яке наробив.

Але, щоб Україна могла досягти цього успіху – захистити свою землю, своїх людей і нашу спільну правду, усіх у вільному світі, – Україна не має залишитися наодинці. Підтримка – важлива. Солідарність – важлива. Лише разом, у єдності можна перемогти в цій війні”, – підсумував президент України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.