Новини

«Коли ти підходиш до штанги – статус не важливий»: лікар-реабілітолог здобув три медалі на чемпіонаті України з важкої атлетики

27-річний Богдан БУРЯЧЕК став абсолютним чемпіоном України, здобувши одразу три золоті медалі. Чоловік виборов на чемпіонаті в Луцьку. Він став кращим у ривку – 171 кг, поштовху – 210 кг та сумі двоборства – 381 кг. Тренер чемпіона – Дмитро Рудь.

Кореспондентка ” ” поспілкувалася із Богданом Бурячеком.

– Родом я з Луганська. Там жив 18 років, але 2014 року змушений був покинути рідне місто. 2014 року в серпні, я і досі пам’ятаю той день, виїхав до Сіверодонецька, а мій старший брат – до Одеси. Згодом переїхав у Хмельницький. Я спортсмен, і реабілітологія мені дуже близька. Тренувався я багато, тому чудово розумію, які вправи допомагають, а які ні. Мені дуже подобається займатися реабілітацією спортсменів: відновлення після розтяжок або ж порваних зв’язок чи мікротравм. Однак чудово розумію, що зараз необхідно займатися реабілітацією
військових, тож цього року я хочу набратися більшого досвіду на різних курсах для реабілітологів, – розповідає Богдан.

У 21 рік Богдан Бурячек присів із максимальною вагою. Це була штанга вагою 300 кілограмів.

– Важка атлетика – мій улюблений вид спорту. Тут не важливо, скільки в тебе грошей, які в тебе є зв’язки. Якщо штанга має 200 кілограмів, то хоч ти мільйонер, а хоч хто, а легшою вона від цього не стане. Тут відіграють роль лише твої фізичні можливості та відповідна підготовка. Цю штангу допоможе підняти лише виконана робота над собою. Коли мені був 21 рік, я присів зі штангою, яка важила 300 кілограмів, дуже довго до цього йшов. Це була моя мрія. Коли її здійснив, аж трохи розчарувався, адже більше не можна, хіба що 500. Присів та й присів, цілі далі не було!
З такою вагою я присів лише один раз, після того було ще 270 кілограмів, 280.

У вересні цього року спортсмен поїде на чемпіонат світу.

– На чемпіонаті України я отримав три медалі. Це був свого роду відбір на чемпіонат світу, який я пройшов, тож візьму в ньому участь. Він відбудеться у вересні в Арабських Еміратах. Ці змагання були одними з кращих на моєму досвіді. Після них у мене дуже багато спогадів, а ще я провів роботу над своїми помилками. Під час змагань отримав травму. Хоч і я реабілітолог, але припустився грубої помилки. Усе треба аналізувати, щоб більше такого не робити.

На запитання, як Богдан потрапив до Чернівців, спортсмен відповідає:

“Мені запропонувати розвивати важку атлетику в Чернівцях, у Федерації імені Владислава Трепка. Я погодився. Тепер я віцепрезидент цієї федерації. У Чернівців є великий потенціал. Зараз на базі лікарні будують реабілітаційний центр, у якому буде і спортзал для важкоатлетів, – підсумовує Богдан.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.