Новини

Аналітики оцінили, чи загрожує нашим військам оточення в Авдіївці

Ситуація в районі Авдіївки свідчить про те, що росіяни не здатні організувати та реалізувати типове оточення чи охоплення військ Сил оборони на території України.

Аналітики Інститут вивчення війни у своєму звіті припускають, що окупанти будуть просуватися шляхом незначних тактичних досягнень, а не за допомогою ширших маневрів, пише УНІАН. Останнє могло б призвести до швидшого просування або знищення великих угруповань українських Сил оборони.

На початку свого наступу в жовтні 2023 року загарбники намагались оточити українців в Авдіївці, але поступово перейшли до ведення бойових дій в обхід населеного пункту, оскільки не змогли реалізувати необхідний для оточення швидкий маневр.

В ISW пояснили, що “оперативне оточення” – це маневр, під час якого атакуючі сили повністю оточують, а потім знищують угруповання сил противника. Тоді як “оперативне охоплення” – це маневр, під час якого атакуючі сили намагаються обійти головні оборонні споруди ворога, захопити об’єкти за ними та знищити захисників на їхніх теперішніх позиціях.

“В Авдіївці російські війська не досягли ані того, ані іншого. Загарбники неодноразово зазнавали невдач у проведенні операцій з оточення або охоплення українських військ впродовж усього повномасштабного вторгнення в Україну. Натомість в Авдіївці росіяни здійснили розворот, як і під час захоплення Бахмута навесні 2023 року. При цьому російські війська намагалися лише обійти основні оборонні позиції України для забезпечення тактичних переваг, але не прагнули до більш масштабного знищення угруповання Сил оборони”, – зазначили аналітики.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.