Новини

Відомий співак з Буковини Павло Дворський відзначає сьогодні свій день народження

Сьогодні, 1 лютого, буковинський співак та композитор Павло Дворський відзначає свій 71 день народження.

Зараз пісні народного артиста України виконують метри української естради, пише molbuk.ua

Український естрадний співак, народний артист України, лауреат премій і фестивалів народився у Чернівцях, звідси Павло Дворський розпочав будувати свою кар’єру.

З 1960 по 1970 рік навчався в Ленковецькій середній школі, яку закінчив із золотою медаллю. Одночасно із 1962 року навчався в Кельменецькій музичній школі. З 1971 по 1973 рік військова служба в Угорщині. З 1971 року навчався в Чернівецькому музичному училищі на трьох відділах одночасно: хорово-диригентський, народних інструментів (баян) та вокальний. 1976 року Дворський запрошений до ВІА “Смерічка”.

У 1979 році в репертуарі “Смерічки” з’явилися перші пісні Дворського — “Стожари” та “Маки для сина”. У 1985 році написав відомі хіти “Смерекову хату” і “Писанку”. У 1989 році він був третім в жанрі популярної музики на “Червоній руті” в Чернівцях. На початку 1990 року,взяв участь у пісенному фестивалі Пісенний вернісаж-90 перемагав з піснею Гетьманський заповіт і Відпливають білі кораблі.

Також отримав звання Заслуженого артиста України. 1994 року Павло Дворський відзначений почесним званням народного артиста України.

У його концертному репертуарі як співака і композитора понад 120 творів. Професійно грає на акордеоні,баяні, губній гармошці,дримба, трубі, баяні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.