Новини

88 гектарів – без документів: що робитимуть із земельними ділянками Чернівців після інвентаризації

На сесії Чернівецької міської ради, яка відбудеться завтра, 25 січня, затверджуватимуть результати інвентаризації землі колишніх Першотравневого та частини Садгірського районів.

Про це molbuk.ua розповів директор департаменту урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради Андрій Тимофійчук.

На сесії мають затвердити результати інвентаризації землі. Це дозволить не лише збільшити надходження до бюджету, але й сформувати ділянки під нові заклади освітнього, спортивного та культурного спрямування.

За словами посадовця, інвентаризація землі охопила 4 883 гектари – це майже 30% площі міста.

“При інвентаризації тільки третини міста виявили, що 88,3 гектарів використовувались для комерційних цілей без документів, тобто вони не приносили надходжень у бюджет громади. Тобто десь виробництво, торгівля, склади, стоянки, які давали заробіток своїм власникам, а власники не сплачують до бюджету ні орендної плати, ні земельного податку. Ми вирішили навести лад з такими земельними ділянками. Адже це і наповнення бюджету, і однакові та чесні правила для усього бізнесу”, – каже Андрій Тимофійчук.

Для того, щоб мати підстави для впорядкування прав користування землею, винесли на сесію результати інвентаризації. Після їх затвердження департамент урбаністики зможе оформити договори оренди, подати дані щодо сплати земельного податку. Завдяки цьому бюджет міста може отримати 70 мільйонів гривень надходжень.

Що відомо про інвентаризацію земель у Чернівцях

З початку 2023 року у Чернівцях почався перший етап інвентаризації земель.

Загалом провели масштабну інвентаризацію земельних ділянок колишнього Першотравневого району та частини Садгори.

Як запевнив мер Роман Клічук, у майбутньому продаж таких ділянок через аукціон потенційно може принести в бюджет мільйони гривень.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.