Новини

На Буковині затвердять мережу профільних ліцеїв: шкіл може стати менше

Цьогоріч до 1 вересня департамент освіти і науки Чернівецької ОВА має затвердити мережу профільних ліцеїв, тобто старшої профільної школи.

Про це повідомила директорка департаменту Оксана Сакрієр, пише molbuk.ua

Це може передбачати оптимізацію.

“Відповідно концепції Нової української школи, у нас буде 12-ий клас і профільна школа. Тож має бути належна мережа. Не в кожній громаді може бути такий ліцей.

Є чіткі критерії: два класи на паралелі, потужність самого закладу, педколективу. Наша ключова задача – забезпечити і реформу, і зробити школу справді доступною. Щоби вона надавала якісні освітні послуги, була забезпечена всім необхідним, а також вчителями. Тут мають зосереджуватися кращі педагоги. Не може один вчитель-математик читати і фізкультуру, і іншими предметами довантажуватися.

Ми побачимо ще багато новацій і рано чи пізно прийдемо до оптимізації. Проте не ставимо завдання бездумного закриття закладів освіти”, – запевняє Сакрієр.

Оптимізація, власне, вже розпочалася, і шкіл в області поменшало. Наразі їх залишилося 341. Частину закривають через демографічну ситуацію. У деяких понизять ступені.

Точну кількість закладів, які будуть скорочувати, пані Сакрієр поки назвати не може.

“Їх точно не стане більше, ніж зараз. Щодо формування мережі – це компетенція громади. Вона має розробити план, далі провести громадські слухання. Люди неохоче підтримують оптимізацію шкіл. Тому деякі громади досі не визначилися, побоюючись негативної реакції мешканців. І тут необхідно довести важливість процесу: що це дасть, скільки зекономить коштів. Рішення ухвалюють на сесіях. І коли вже матимемо рішення всіх громад, почнемо формувати обласну мережу”, – пояснює посадовиця.

Раніше Оксана Сакрієр повідомила, що у громадах Буковини вчителям виплатили всю належну зарплатню.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.