Новини

Не лише солодощі містять цукор. Дієтологиня пояснила, у яких продуктах його багато

Про шкоду цукру всі знають ще з дитинства, але для більшості він асоціюється із солодощами. Насправді його високий вміст може бути в багатьох продуктах, які вважаються корисними, і люди часто ними зловживають.

Про те, чому потрібно стежити за кількістю цукру в раціоні, пише дієтологиня Світлана Фус в Instagram.

Чому не можна зловживати цукром

“Засипаючи вранці в тарілку пластівці або мюслі, багато хто не здогадується, скільки цукру їм доведеться з’їсти на сніданок. Здавалося б, цілком достатньо того, що на пакуванні написано “diet” (дієтичний), “healthy” (здоровий) або “slim” (стрункий). Тим часом більша частина сухих сніданків для дорослих та дітей, якими прикрашені полиці всіх супермаркетів, перенасичена цукром”, – пише дієтологиня.

За словами Фус, на одну порцію підсолоджених пластівців або мюслі припадає щонайменше 4 ложки цукру.

“Такий сніданок зазвичай викликає приємне почуття легкості й навіть підвищує настрій. Щоправда, ненадовго. Дуже швидко з’являється бажання перекусити, щоб протягнути до обіду. Причому кількість таких перекусів безпосередньо залежатиме від того, коли вдасться пообідати”, – каже експертка.

Перекушування теж часто бувають солодкими. Це можуть бути не тільки печиво з цукерками, а й свіжі продукти, наприклад, фрукти, в яких вміст цукру також високий.

“А за цілий день скільки разів людина може перекусити, особливо не замислюючись про кількість того, що вона їсть. Подумаєш, з’їв непомітно кілограм винограду, персиків або пристойну жменю сухофруктів… Це ж корисно. Але навіть у корисних продуктах має бути міра”, – Наголошує дієтологиня.

Чим небезпечне зловживання цукром

Фус зазначає, що велика кількість глюкози та фруктози в раціоні – це слабкі судини, проблеми з суглобами та кістковою тканиною, погіршення стану кишкової флори, підвищення толерантності до глюкози. І, звичайно, зайва вага!⁣⁣⠀

“Я не пропоную їсти з калькулятором у руках. Є простіший спосіб скоротити кількість солодких продуктів у вашому харчуванні. Залишайте солодощі лише невеликим десертом після того, як з’їли овочі, кашу, рибу, тобто повноцінно поїли. Пам’ятайте слова мами в дитинстві -” З’їж, потім дам солодке”? І ви побачите, як згодом цукор не займатиме важливе місце у вашому харчуванні. І не буде його так нескінченно багато”, – каже дієтологиня. ⁣⁣⠀

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.