Новини

8 продуктів, які допоможуть зберегти психіку та нерви: що треба їсти, щоб позбутися тривоги

Ми живемо в ті часи, коли нас постійно супроводжують стрес і напруженість. Постійні тривожні стани здатні отруїти життя і знесилюють. Втім, це доволі просто вирішити, якщо включити до свого раціону деякі продукти.

Вони завдяки вмісту корисних речовин, вітамінів і сполук здатні нівелювати тривожність, знизити стрес і покращити настрій. Розповідаємо, що треба їсти, щоб позбутися тривоги та стресу.

Які продукти знімають стрес, напруженість і тривожність

Пробіотичні та ферментовані продукти. Така їжа допомагає підтримувати мікрофлору кишківника, тому сприяє зниженню стресових станів, бо ключовий гормон, який покращує настрій – серотонін, – виробляється саме в кишечнику. До таких продуктів належать грецький йогурт, квашена капуста, комбуча, кімчі – ферментована страва, що готується з капусти і дайкона, різновиду редиски.

Продукти з великою часткою рослинної клітковини, які також живлять бактерії кишківника. Це овочі, фрукти, ягоди, цільні зерна, бобові тощо.
Продукти з високим вмістом магнію, який допомагає покращити якість сну та знімає тривожність. Магній міститься у жирній морській рибі, темному шоколаді та зелених овочах. Темний шоколад варто їсти невеликими порціями – четверта частина плитки знизить рівень стресу та зніме напруженість.

Вітамін D. Якщо ви маєте низький рівень цього вітаміну, то страждатимете від напруженості, стресу, тривоги та депресії. Вітамін D також необхідний для зміцнення імунітету. Він міститься у рибі, молочних продуктах, яйцях, морських водоростях і горіхах. Морську жирну рибу треба їсти принаймні двічі на тиждень, тоді ви забудете про стрес і тривожність.

Артишоки містять калій, магній, вітаміни С і К, рослинну клітковину, тому здатні захистити від стресу й перенапруження. Завдяки артишоку організм правильно реагує на стресові ситуації, тому не виникає жодних негативних наслідків для психічного здоров’я.

Яйця. Цей продукт містить багато вітамінів, мінералів, амінокислот та антиоксидантів, тому допомагає позбутися стресу і тривожності. Яйця багаті холіном – сполукою, яка захищає організм від перенапруженості та активує якісну роботу мозку, а також покращує настрій.

Мідії та устриці. Молюски мають високий вміст амінокислот, наприклад, таурин. Ця амінокислота у взаємодії з іншими сприяє виробленню дофаміну, який регулює реакцію організму на стрес. Таурин також має антидепресивну функцію. Ці молюски також багаті на вітаміни групи В, цинк, мідь, марганець і селен, які покращують настрій.

Петрушка. Ця трава має великий вміст антиоксидантів, які здатні знищувати нестабільні молекули – вільні радикали, що провокують багато хвороб, зокрема безсоння та депресію. А якщо вживати продукти з високим вмістом антиоксидантів, то можна запобігти надмірній тривожності. Людям, які мають симптоми хронічного стресу, треба їсти петрушку, адже вона багата каротиноїдами, флавоноїдами і фітоцидами, сполуками з великою антиоксидантною дією.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.