Новини

До України прибула перша партія «китайської» вакцини

В Україну прибула перша партія китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Всього Україна замовила 2 мільйони доз вакцини.

Про це повідомляє Суспільне

Перша партія налічує 200 тисяч доз вакцини. Препарат пройшов усі етапи клінічних досліджень. Даний препарат використовується в Китаї, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччини, Індонезії, Таїланді, Малайзії та інших країнах.

Найближчим часом приїде решта 500 тисяч. А потім ще 1, 2 млн.

Гендиректорка компанії “Лекхім” (постачальника вакцини CoronaVac) Тетяна Печаєва після прибуття вакцини повідомила, що препарати не вдалося раніше доправити в Україну, тому що виробники “фізично не встигають” виробляти необхідну кількість доз.

“Але перший крок зроблений. Перша партія прибула. Ми будемо робити все, щоб це було швидше, але, на жаль, не все від нас залежить”, — сказала Печаєва.

Нагадаємо, в МОЗ анонсували, що ця партія складатиметься з 200 тисяч доз. Вона є частиною замовлення розміром в 1 мільйон 915 тисяч доз.
У посольстві України в Китаї наголосили, що ця вакцина пройшла всі етапи клінічних досліджень, і її вже використовують у Китаї, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо.

Степанов також повідомив, що згідно з законодавством вакцина ще має пройти в Україні лабораторний контроль, який може зайняти до 10 днів. CoronaVac використовуватимуть для щеплень згідно з планом вакцинації.

Вакцину CoronaVac розробили спільно одна з найбільших фармацевтичних компаній Китаю Sinovac, біомедичний дослідницький інститут Бутантан у Бразилії та індонезійська компанія Biofarma.

Sinovac Biotech, на потужностях якої виробляється вакцина — найбільша китайська компанія з виробництва вакцин, яка була заснована у Пекіні у 2001 році, а нині виробляє від 300 до 500 мільйонів доз вакцини на рік. Також Sinovac було розроблено і виведено на ринок вакцини проти гепатиту А, гепатиту А+В, вірусів грипу, зокрема пташиного і паротиту тощо.

Sinovac є акціонерною компанією, акції якої котируються на американській фондовій біржі. Також вакцини Sinovac схвалені у 34 країнах світу і перекваліфіковані Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.