Новини

Масований ракетний удар РФ: Ігнат розповів подробиці комбінованої атаки

У суботу, 13 січня, армія Російської Федерації здійснила комбіновану ракетну атаку по Україні – із застосуванням різних типів озброєння. Фактично такими були і попередні обстріли. Зокрема, 8 січня.

Про деталі масованої ракетної атаки по Україні повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Спершу кілька Shahed були близько опівночі, а також ракети С-300 і С-400, якими атакували з Бєлгородської області. Потім були застосовані крилаті ракети з району Каспію. Стратегічна авіація вдарила ракетами Х-101, Х-555. Далі – пуски “Кинджалів”, які полетіли і на західну Україну, і в бік Дніпра. Крім того, атаки Ту-22М3, ракети Х-22. Також застосовувалися керовані авіаційні ракети з кількох літаків тактичної авіації – це протилокаційна Х-31П, а також Х-59″, – розповів Ігнат.

За його словами, ворог застосував багато засобів повітряного нападу різних типів. Загалом було зафіксовано 40 повітряних цілей. Знищено вісім крилатих ракет, а також одну – керовану авіаційну.

Також речник ПС повідомив, що понад 20 повітряних цілей не досягнули своїх цілей: або впали в полі, або підірвалися у повітрі, або вплинули засоби радіоелектронної боротьби наших Сил оборони.

“Добре, що російські ракети не лише протидію отримують Сил оборони, а й дедалі гірше летять “точно в цель”, як вони пишуть. Ракети стають менш якісними і не долітають до своїх цілей”, – наголосив Ігнат.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.