Новини

Боєць чернівецької тероборони, який у бою втратив ноги, збирає на дрони

Фото з фб-сторінки Артема Хребета

Аеророзвідник 94-го батальйону 107-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Буковини Артем Хребет захищав Україну з початку війни.

Боєць родом із Кривого Рогу. Більшість життя прожив на Миколаївщині, та доля закинула його на Буковину. Був поранений. У бою втратив ноги. Зміг вибратися з розтрощеного авто і покликати на допомогу, врятувавши ще одного з побратимів.

Наразі вже пів року перебуває на лікуванні, очікує на протезування.

Про це йдеться у публікації ” ” від 4 січня, пише molbuk.ua

“Хлопцям дуже потрібні безпілотники”

Попри важке поранення, Артем не забуває про побратимів. Збирає кошти на дрони, влаштовує благодійні аукціони.

“Рашисти поставили виготовлення дронів на високий рівень. Якщо у нас, наприклад, у повітрі два безпілотники, то у ворога їх 20. Росіяни відкрили багато підприємств, які виготовляють FPV-квадрокоптери. І зараз ними масово атакують. Нашим хлопцям на передовій потрібні протидронові системи, щоби ворожі безпілотники не долітали до їхніх позицій”, каже Артем Хребет.

Тому захисник, хоч і сам потребує коштів на протезування, збирає гроші для товаришів.

“За пів року, відколи перебуваю в шпиталі, уже передав на позиції чотири дрони. А закривши свій збір на протези, оголошуватиму наступні на FPV-дрони, антени, нічні квадрокоптери. Не можу сидіти склавши руки”, – зауважує.

Наразі лікування Артема – на завершальній стадії. Він із нетерпінням очікує на протезування. Поки триває процес загоєння, боєць допомагає благодійникам.

“Я лікуюся в Києві. За цей час потоваришував із волонтерами, вони передали мені електроскутер. На ньому їжджу на склади, перебираю пакунки для хлопців. Адже був на передовій і знаю, що та скільки їм потрібно.

Та найбільше хочу займатися дронами. На них я знаюся, і це те, що насамперед зараз потрібно хлопцям”, – зазначає співрозмовник.

Продає власні картини на благодійних аукціонах

Спочатку Артем планував протезуватися в Німеччині, та потім передумав.

“В Україні добре протезують. Це зроблять безкоштовно. Та оскільки тут видають один протез на три роки (один плавальний, один для ходьби), то хочу ще протезуватися у США, щоби мати змінні протези. Саме на цю операцію за кордоном збираю зараз кошти. Ціль – мільйон гривень. Якщо у США вийде протезуватися безкоштовно, усі зібрані кошти підуть на дрони для хлопців. Я й так на Миколая “знищив” свою “банку”, призначену для операції. У мене там було 180 тисяч гривень. Я їх розкидав на кілька зборів для ЗСУ”, – каже Артем.

Лежачи в палаті, чоловік захопився розфарбовуванням картин за номерами. Додає ще своїх штрихів, тож виходить авторська робота. Свої малюнки розігрує на аукціонах, а кошти за них спрямовує для побратимів на фронт.

“Мінімальний донат – 150 гривень. Переможцю дістається картина. Зараз на благодійних аукціонах малюнки з підписами захисників стартують від 20-30 тисяч гривень. Саме завдяки цьому вдається закривати більшість зборів. Тож планую проводити їх і надалі. Тепер, щоб заохотити людей на донати, доводиться вигадувати різноманітні акції. Інакше мало відгукуються”, – зітхає.

“Ми пішли на фронт передусім заради дітей”

“Країна зараз не стоїть на воєнних рейках. Чимало хлопців ходять у спортзали, розважаються. Вони не донатили й не збираються. Але ми передусім захищаємо свої родини, дітей. Щоби вони виросли й зрозуміли, що у нас не має бути нічого спільного з Росією. Що ми абсолютно різні народи. Коли розбираю посилки для ЗСУ (я їх називаю “ящичками тепла”), часто натрапляю на записки, малюнки від діток. Вони зворушують до сліз. Це те, що додає сил і віри в перемогу”, – каже військовий.

Кожна гривня важлива і всі мають підтримувати військо, переконаний захисник:

“Якщо кожен із нас не вкладатиметься у перемогу, то її не буде. Скільки наших хлопців загинуло, а скільки поранених… Ми не маємо допустити, щоби все це було даремно. Важливі кожен дрон, машина, транспорт для евакуації. Це те, що рятує життя. Ми маємо бути вдячними ЗСУ за те, що в наших містах немає окупантів. А те, що прилітає у деякі регіони, – це такі пилинки порівняно з тим, що переживають хлопці на фронті”.

Як допомогти:

5168745120774184
“ПриватБанк”

5375411211050542
“Монобанк”

Номер “банки”

Раніше molbuk.ua писав про те, як Артем Хребет освідчився коханій.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.