Новини

У Чернівецькій ОВА прокоментували ситуацію з реконструкцією басейну за 55 млн грн: цьогоріч роботи виконувати не будуть

Проєкт реконструкції існуючого спортивного 25-метрового басейну в КУ “Новодністровська ДЮСШ” пройшов відповідні процедури, включно з експертизою проєктної документації.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомили у департамент капітального будівництва Чернівецької ОВА.

Зазначається, що у 2021 році “Укргідроенерго” виділило на проведення робіт 5 мільйонів гривень у межах угоди між підприємством, Чернівецькою ОВА, Сокирянською та Новодністровською громадами. Але з початком повномасштабного вторгнення у 2022 році тендер на проведення робіт був скасований. Відповідно до змін у законодавстві у 2023 році, проєкт реконструкції оновили й департамент капітального будівництва Чернівецької ОВА оголосив тендер на виконання робіт.

Кошти не використані з 2021 року, іншого напряму їх використання не передбачено, у зв’язку із чим було оголошено тендер.

Відповідно до вимог чинного законодавства, департаментом капітального будівництва ОВА оголошено відкриті торги. Участь у вказаній процедурі взяло два учасники:
ТОВ “Будторгінвест” з первинною пропозицією в сумі 57,7 млн грн. та ТОВ “Будівельна компанія” Укрбудсервіс” з первинною пропозицією в сумі 59,7 млн грн.

Внаслідок проведеного аукціону, електронною системою закупівель автоматично визначено учасника з найбільш економічно вигідною тендерною пропозицією – ТОВ “БУДТОРГІНВЕСТ” (54 499 990,00 грн).

Вартісні показники, застосованих матеріально-технічних ресурсів по об’єкту не перевищують цінові показники аналогічних позицій документації, яка пройшла експертизу. Крім того, на вимогу замовника переможцем взято на себе зобов’язання щодо зниження вартісних показників матеріально-технічних ресурсів.

Але у 2024 році роботи проводитись не будуть, в тому числі і за кошти “Укргідроенерго”.

“Відповідно до змін у законодавстві з 1 січня 2024 року, профінасувати роботи буде неможливо. Кошти не передбачені, жодної гривні бюджетних коштів не використано і у поточному році використовувати не планується”, – запевнили у Чернівецькій ОВА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося у Новодністровську планують реконструювати басейн майже за 55 мільйонів гривень.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.