Новини

У Чернівцях за пільговими транспортними картками вишиковуються черги

У Чернівцях продовжують видавати пільгові транспортні картки. Їх можна отримати у ЦНАПі на вулиці Героїв Майдану. Щодня там збираються черги.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

12 година дня, а у дворі ЦНАПу вже вишукувалася черга близько з 20 людей. Хтось з них планує тільки подати документи, щоб отримати проїзну картку, а хтось – отримати.

Одна із жінок у черзі розповіла, що подала свої документи ще у грудні минулого року і тільки вчора, 23 березня, їй зателефонували з центру, щоб прийти за пільговою карткою.

“Подавала документи ще три місяці тому. Відтоді чекала дзвінка, щоб прийти за транспортною карткою. До цього моменту у тролейбусах використовувала пенсійне посвідчення”, – розповідає жінка.

Читайте також: Будуть роздавати впродовж березня: пільговиків у Чернівцях просять активніше забирати свої транспортні картки

Ще одна жінка у черзі чекає на транспортну карту ще з осені минулого року і прийшла дізнатися, коли зможе отримати.

“Ще восени я принесла документи до центру, щоб оформити проїзну картку. Як тільки почула, що з 1 квітня планують перевіряти наявність проїзних – вирішила завітати в центр, щоб пересвідчитися, чи готова моя транспортна картка”, – каже жінка.

Є чимало людей, які вирішили тільки зараз подати документи на оформлення пільгової транспортної картки. У Чернівецькому тролейбусному управлінні пояснили, що робити тим, хто ще не отримав картку.

“З 1 квітня контролери не штрафуватимуть громадян пільгових категорій. Вони будуть перевіряти валідацію та проводитимуть інформаційно-роз’яснювальну роботу”, – попереджає керівниця інформаційного відділу Ксенія Гунчак.

Читайте також: У Чернівцях транспортну картку відтепер можна поповнити в ПриватБанку

Наступний місяць буде перехідним періодом

“Період видачі карток буде продовжуватися, адже попит на них є. Впродовж місяця до нас все ще надходить близько трьох тисяч заявок. Перехідний період буде для того, щоб пільгові категорії населення навчилися користуватися транспортними картками та мали змогу забрати свої транспортні картки у центральному ЦНАПі”, – розповідає Ксенія Гунчак.

Пільговики, які очікують транспортні картки з жовтня мали б вже отримати картки.

“Люди, що подавали документи на оформлення карток ще восени минулого року – мали б їх вже отримати, варто тільки чекати дзвінка. А хто у 2023 році подав документи, то їхні картки перебувають у друці. Проте, наступний етап передбачає обов’язкову оплату за проїзд громадянами пільгових категорій, які не оформили свою транспортну картку”, – зазначає керівниця відділу.

У ЧТУ наголошують, що багато людей не відповідають на телефонні дзвінки з повідомлення про готовий транспортний квиток.

“Навіть якщо людина не відповідає на наш дзвінок – її картка зберігається у центрі”, – зазначає Ксенія Гунчак.

Що потрібно для оформлення транспортної картки для пільгових категорій людей:
1. Пільгове посвідчення;
2. Паспорт;
3. Довідка про місце проживання;
4. Довідка з місця роботи (якщо людина прописана у громадах, але працює у Чернівцях).

Прийом громадян пільгових категорій для оформлення транспортної картки проходить:
понеділок-п’ятниця 09:00-17:00

Подати документи на її виготовлення можна за допомогою реєстраційної форми на сайті КП “Чернівецьке тролейбусне управління” у розділі “Реєстрація на отримання е-квитка”.

Раніше ми писали, що у тролейбусах Чернівців з квітня перевірятимуть пенсіонерів. Також повідомляли, що у Чернівцях роздали лише половину пільгових транспортних карток.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.