Новини

Буковинцям нагадують правила безпеки користування газом та газовими приладами

У “Чернівцігаз” нагадали правила безпеки під час використання газу у побуті.

Про це стало відомо у їхньому Telegram-каналі.

Щоб уникнути нещасних випадків та аварійних ситуацій при користуванні блакитним паливом, варто дотримуватися наступних правил безпеки:

– Забезпечте достатню вентиляцію у приміщенні, де працюють газові прилади. Недостатня вентиляція може призвести до накопичення небезпечних газів.

– Регулярно перевіряйте димові та вентиляційні канали, а також газові пристрої, такі як плити, котли та обігрівачі, на наявність витоків та пошкоджень. Якщо виявите будь-які неполадки, негайно звертайтесь до кваліфікованого спеціаліста для ремонту або заміни.

– До та під час роботи газових приладів перевіряйте тягу в димових та вентиляційних каналах за допомогою легкої смужки паперу. Для цього треба прикласти смужку паперу до отвору димоходу. Якщо смужка залишиться нерухомою – тяга в димоході відсутня – газовими приладами користуватись заборонено.

– Після закінчення використання газових плит та інших газових пристроїв переконайтеся, що всі пальники вимкнені. Не залишайте їх увімкненими без нагляду, оскільки це може призвести до нещасних випадків.

– Треба своєчасно укладати договори на технічне обслуговування газового обладнання та перевірку димоходів, вентиляційних каналів.

Що робити при появі в приміщенні запаху газу:

– негайно припинити використання газовими приладами,
– перекрити крани до приладів і на приладах,
– відчинити вікна або кватирки для провітрювання приміщення,
– викликати аварійну службу газового господарства за телефоном 104 (з незагазованого приміщення);
– сповістити оточення про запобіжні заходи, вивести людей з загазованого приміщення;
– не запалювати вогонь, не курити, не вмикати й не вимикати електроосвітлення та електроприлади, не користуватися електродзвінками.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.